slogan
firma projekt

Istorija DI Vrbas

Izgradnja parne pilane na mjestu gdje je danas locirana fabrika bila je temelj prerade drveta na ovim prostorima i osnivanja drvne industrije "Vrbas" koja od 01.01.1949 godine posluje pod ovim imenom. Pored pilanske prerade razvija se proizvodnja i finalnih proizvoda. Osamdesetih godina prošlog vijeka DI "VRBAS" na prostoru bivše SFRJ postaje lider u proizvodnji trpezarijskih setova, pločastog namještaja, stolica za američko tržište i u opremanju objekata kako u zemlji tako i u Evropi (Hotel "Savoj" u Moskvi, Hotel "Sofija" u Sofiji, Hotel "Atrijum" u Pragu,"Slovenska plaža" u Budvi, Hotel "Holiday inn" u Sarajevu, itd.). Raspadom SFRJ se gubi tržište i proces urušavanja velikih sistema dovodi do pada proizvodnje i laganog gušenja u radu DI "Vrbas" što za krajnju posljedicu ima prestanak rada i pokretanje stečajnog postupka 26.04.2006.godine.

Uz velika ulaganja u objekte i opremu "NOVA DI VRBAS" d.o.o. se vraća na tržište sa prepoznatljivim dizajinom i kvalitetom svojih proizvoda u zaokruženom tehnološkom procesu od proreza trupaca do finalnih proizvoda.

Na licitaciji 07.12.2008.god. imovinu "Vrbasa" je kupila "Niskogradnja" d.o.o. Laktaši u vlasništvu G-dina Ljubomira Ćubića i od tada počinje novo razdoblje u razvoju "Vrbasa". Uz velika ulaganja u objekte i opremu "NOVA DI VRBAS" d.o.o. se vraća na tržište sa prepoznatljivim dizajinom i kvalitetom svojih proizvoda u zaokruženom tehnološkom procesu od proreza trupaca do finalnih proizvoda.

Proizvodnja je organizovana u pet proizvodnih cjelina povezane zajedničkom infrastrukturom i to:
- Primarna prerada
- Fabrika masivnog namještaja
- Fabrika furniranog namještaja
- Fabrika tapaciranog namještaja
- Opremanje objekata.

DI Vrbas danas

"Nova Di Vrbas"d.o.o. danas predstavlja zaokruženu cijelinu od proreza trupaca do gotovih proizvoda.
U sastavu "Nove Di Vrbas" nalaze se sledeći proizvodni kapaciteti:
- Fabrika masivnog namještaja
- Fabrika furniranog namještaja
- Fabrika tapaciranog namještaja
- Fabrika primarne prerade i
- Tapetarija i Enterijeri

Osnovni proizvodi po kojim je "Nova DI Vrbas " danas prepoznatljiva su:
- Program Jelena
- Program Tereza
- Program Nova
- Program Una
- Program Pacifik
- Program Torro
- Program Sofija
- Program NKP

Vlasništvo: 100% privatno

Menadžment tim:
Ćubić Ljubomir – Vlasnik
Ćubić Đurđa - Direktor
Vlatković Stanislava - Tehnički direktor

Novosti
16.10.2011.Program web prezentacije NDI vrbas je nadopunjen novim sadržajima
02.10.2011. Urađen je moderni redizajn web prezentacije NDI vrbas. Nadamo se da ćete sada još više uživati na našim stranicama...
Kako do nas?

Proizvodni pogon te maloprodajni i veleprodajni salon NDI Vrbas se nalazi na adresi Braće Pišteljića 4 u Banja Luci.

Provjerite on-line kako najlakše doči do nas i posjetite naš maloprodajni salon, te odaberite komad namještaja po Vašoj mjeri.

Radujemo se našem susretu...
Posao

Privredno Društvo „NOVA DI VRBAS“ d.o.o. iz Banja Luke, koje se bavi proizvodnjom namještaja, raspisuje OGLAS za prijem u radni odnos radnika na određeno vrijeme uz mogućnost zasnivanja radnog odnosa na neodređeno vrijeme.

Više detalja ovdje.
Ako imate pitanja, prijedloga, komentara ili kritika slobodno nam se obratite s punim povjerenjem i rado ćemo Vam odgovoriti...